Az italokat hűteni kell.
Sör, bor, pálinka, whiskey, whisky, vodka, baileys, jéger,unicum..... üdítő, ásványvíz... is ígényli a hűtést ;)
Ősszel, télen, tavasszal nem annyira van előtérben a Nyári feeling. De nyáron, a Balaton-, Adria-, Velencei vagy Tisza-tó partján megvesznénk egy darab jégért. Ne feledjük, hogy télen szerveződő esküvő jó időben, melegben kerül megrendezésre. Tehát fontos felvenni a nyári szerkót és arra gondolni, hogy mi az ami jó a nyárban. Például egy úszás, napozás utáni jó hideg üditő, rosé fröccs, vodka soda vagy házisör megad minden alapot az estéhez :)
Ez a feeling járja be az esküvőtök is. Ha hideg az ital, akkor nagy nyári parti lesz, ha meleg, akkor az már csapatfüggő. Vagy túl tudnak lendülni ezen, hogy minden meleg vagy sem.
A valahol hűtöttük, de a vendégek érkezésekor kipakoltunk mindent a bárpultra a jó megoldás. Mivel 30 fok melegben 24 perc 43 másodperc alatt felmelegszik minden.
Javasolt mindent hidegen adni a násznépnek. :)
Milyen ital hűtési lehetőségeink vannak:
Sör, bor, pálinka, whiskey, whisky, vodka, baileys, jéger,unicum..... üdítő, ásványvíz... is ígényli a hűtést ;)
Ősszel, télen, tavasszal nem annyira van előtérben a Nyári feeling. De nyáron, a Balaton-, Adria-, Velencei vagy Tisza-tó partján megvesznénk egy darab jégért. Ne feledjük, hogy télen szerveződő esküvő jó időben, melegben kerül megrendezésre. Tehát fontos felvenni a nyári szerkót és arra gondolni, hogy mi az ami jó a nyárban. Például egy úszás, napozás utáni jó hideg üditő, rosé fröccs, vodka soda vagy házisör megad minden alapot az estéhez :)
Ez a feeling járja be az esküvőtök is. Ha hideg az ital, akkor nagy nyári parti lesz, ha meleg, akkor az már csapatfüggő. Vagy túl tudnak lendülni ezen, hogy minden meleg vagy sem.
A valahol hűtöttük, de a vendégek érkezésekor kipakoltunk mindent a bárpultra a jó megoldás. Mivel 30 fok melegben 24 perc 43 másodperc alatt felmelegszik minden.
Javasolt mindent hidegen adni a násznépnek. :)
Milyen ital hűtési lehetőségeink vannak:
- Ice Cube - itt a reklám helye. De minden benzinkúton beszerezhető. Vagy legalábbis a 83,4%-ánál :) Tehát mind a helyszínnek, cateringnek,mind nektek.
- Jéggép :) Mindent visz. De azért nem rossz ha van a hűtőkamrában, hűtőkocsiban 10 kg jég :) Ki tudja mikor adja fel a harcot a jó öreg masina?
- Fagyasztó, vagy hűtőkamra, ami durván fagyaszt. Értsd: fél óra alatt lehűti a terméket.
- Kerekeskút is egy tuti megoldás. Talán a jég után a második legjobb. És 30 perc alatt lehűti az italokat. De kiválthatjuk erdei patakkal is :)
- Ami a legáltalánosabb: a bárpultban az italok hűtve vannak. És mikor elfogyóban van valami, akkor a benti hűtőből pótolják. Tehát kint a vendégeknek mindig hideg italokat, üdítőket szolgálnak fel. És mindig a benti hűtőkbe kerülnek a szobahőmérsékletű italok.
Persze előfordul, hogy olyan bor, pezsgő, pezsgő bor kerül szervírozásra, aminek egyedi hőmérséklet igényeltetik. Ebben az esetben már a helyszín keresése során jelezni kell az adott esküvői helyszínnek, party service cégnek,hogy mi az elvárás.
A lényeg,hogy gondoljunk erre is. Persze tudom,hogy sok mindenre kell gondolni és mindenki mond valami fontos infot, de az a tapasztalat,hogy sok esetben az ételekre fókuszál mindenki, míg az italokra szánt fókusz kimerül abban, hogy Jägermeister , Baileys, Chivas...és kiváló legyen a házipálinka. Ezt a legénybúcsún is sűrűn teszteli a banda. De elengedhetetlen, hogy az italok megfelelő hőmérsékletűek legyenek. Nem kell ott hőmérővel mérni, de jó ha az adott helyszín vagy catering cég foglalkozik ezzel.
Ki szereti a meleg fröccsöt, vagy termálvíz hőmérsékletű pálinkát? :D
(A félreértések elkerülése végett nem számomra fontos,hogy legyen hideg az ital, mert én az esküvőn 1,5 liter szobahőmérsékletű bubimentes vizet fogyasztok :)
+helyzet függően 1 max 2 coffe :) )
Ha minden kötél szakad és érezhető,hogy itt az alapvető kényelmi faktoron csorba eshet, ebben az esetben pedig javaslom, hogy legyen a vendégek számára elérhető helyen nagy disegn-os ládákban az italok, amiket óriás tömbjegek vesznek körül. Ezt lehet úgy is,hogy mindenki magának tölt vagy a felszolgálók a jég alól veszik ki az italokat és úgy töltenek az esküvőre érkezett vendégeknek.
Stílszerűen mit is mondhatnék az irományom végén.
Maradok a Jamaikai Bob Csapat jelmondatánál, ami az esküvőkre is örökérvényű:
"Jég veled!" :)
A lényeg,hogy gondoljunk erre is. Persze tudom,hogy sok mindenre kell gondolni és mindenki mond valami fontos infot, de az a tapasztalat,hogy sok esetben az ételekre fókuszál mindenki, míg az italokra szánt fókusz kimerül abban, hogy Jägermeister , Baileys, Chivas...és kiváló legyen a házipálinka. Ezt a legénybúcsún is sűrűn teszteli a banda. De elengedhetetlen, hogy az italok megfelelő hőmérsékletűek legyenek. Nem kell ott hőmérővel mérni, de jó ha az adott helyszín vagy catering cég foglalkozik ezzel.
Ki szereti a meleg fröccsöt, vagy termálvíz hőmérsékletű pálinkát? :D
(A félreértések elkerülése végett nem számomra fontos,hogy legyen hideg az ital, mert én az esküvőn 1,5 liter szobahőmérsékletű bubimentes vizet fogyasztok :)
+helyzet függően 1 max 2 coffe :) )
Ha minden kötél szakad és érezhető,hogy itt az alapvető kényelmi faktoron csorba eshet, ebben az esetben pedig javaslom, hogy legyen a vendégek számára elérhető helyen nagy disegn-os ládákban az italok, amiket óriás tömbjegek vesznek körül. Ezt lehet úgy is,hogy mindenki magának tölt vagy a felszolgálók a jég alól veszik ki az italokat és úgy töltenek az esküvőre érkezett vendégeknek.
Stílszerűen mit is mondhatnék az irományom végén.
Maradok a Jamaikai Bob Csapat jelmondatánál, ami az esküvőkre is örökérvényű:
"Jég veled!" :)